Campionat de Menorca Escolars 2022

Bases Sub-16

PRIMERA - El Campionat de Menorca sub 16, integrat en el programa promogut pel
Consell Insular de Menorca: l┤Esport en edat escolar, es disputarÓ per sistema suÝs a 7 rondes. En el sup˛sit que la participaciˇ sigui de 8 jugadors ( o menys) es disputarÓ una lliga entre ells o es procedirÓ a lĺagrupaciˇ de categories com sĺindica a la base onzena i les presents bases s┤adaptaran a aquest sistema de joc.
Poden participar-hi els nats de l┤any 2006 al 2011 (ambdˇs inclosos), que estiguin federats amb llicŔncia en vigor.

SEGONA - El torneig es jugarÓ els divendres; 4, 11 i 18 de febrer, 4, 11, 18 i 25 de marš.
Les partides comenšaran a les 18 h 15┤ (horari de referŔncia que s┤aplicarÓ en concordanša amb el desenvolupament del torneig sub-10 que es juga abans).
El torneig es jugarÓ ľ cada jornada - a dues seus: el Centre Cultural d┤Alaior els dies 4, 11 i 18 de febrer, el Centre de Convencions municipal des Mercadal, els dies 4, 11, 18 i 25 de marš, i el Club d┤Escacs Ferreries (totes les jornades).
En fer-se el sorteig es repartiran els taulers per seu, valorant la proximitat geogrÓfica amb el domicili dels jugadors, prioritÓriament el del conductor de les blanques.
La data lÝmit per a inscriure┤s Ús el dimarts dia 1 de febrer (incl˛s, fins a les 21 hores), la millor manera es enviar un email a llorenscardona@hotmail.com. Hi haurÓ una possibilitat extraordinÓria d┤inscripciˇ ľ fins dia 9 de febrer a les 21 hores - abans de realitzar el sorteig de la segona ronda; els qui s┤hi acullin, es considerarÓ que han solĚlicitat el seu bye a la primera ronda.
Les partides nomÚs podran avanšar-se, retardar-se o canviar el lloc on es juguin de forma excepcional i per causa justificada (malaltia, estar fora de la illa ...); prŔvia peticiˇ de l┤interessat, acceptaciˇ del rival (preferentment mitjanšant email a llorenscardona@hotmail.com) i autoritzaciˇ de l┤Órbitre. En qualsevol cas s┤informarÓ de l┤horari i lloc de joc de totes les partides i el seu resultat haurÓ de comunicar-se abans del sorteig de la pr˛xima ronda. AixÝ mateix haurÓ de lliurar-se a l┤organitzaciˇ c˛pia de las planelles corresponents.

TERCERA ľ El ritme de joc serÓ de 60 minuts mÚs 30 segons d┤increment per jugada, per jugador i per a tota la partida; per tant es tracta d┤un torneig d┤escacs clÓssic i s┤aplica l┤obligatorietat d┤anotar mitjanšant el sistema algebraic, de forma que no poden fer-se 2 jugades sense apuntar-ne ľ almenys, una.
Els rellotges s┤engegaran a l┤hora prevista per al comenšament de cada ronda, des d┤aquest moment haurÓ una tolerÓncia de quinze minuts, en atenciˇ al desplašament que han de realitzar la majoria dels participants, transcorreguts els quals si algun jugador no s┤ha presentat perdrÓ la partida.
El jugador que no es presenti a una ronda i no justifiqui la incompareixenša a l┤Órbitre, abans de realitzar el sorteig de la ronda segŘent, serÓ eliminat de la competiciˇ. La incompareixenša a 2 rondes, siguin o no consecutives, podrÓ implicar l┤eliminaciˇ del torneig.

QUARTA - El sorteig es realitzarÓ el dimecres previ a la ronda a les 23 hores.
La comunicaciˇ dels sorteigs, resultats i classificacions es realitzarÓ a travÚs de la web de chess.results.
Es pot solĚlicitar 1 bye amb compensaciˇ de 0,5 punts (excepte per a la darrera ronda), avisant per email (llorenscardona@hotmail.com), abans de les 21 h., del dimecres previ a la ronda.
Es poden solĚlicitar tots els byes (sens compensaciˇ amb punts) que es ecessitin; sempre abans de les 21 hores del dimecres previ a la ronda. Hi ha que evitar les incompareixences sens avisar.

CINQUENA - La competiciˇ es puntuarÓ de la forma segŘent: 1 punt per vict˛ria, 1/2 punt en cas d┤empat i 0 punts per derrota.
L┤ordre dels sistemes de desempat a aplicar (per als llocs amb premi) serÓ el segŘent:
- Resultat particular
- Major n˙mero de vict˛ries
- 2 partides de 15┤+5" (entre tots els empatats), si segueix l┤empat 2 partides de 4┤+2", si segueix l┤empat, 1 partida Armagedon (aquest sistema nomÚs s┤aplicarÓ per a decidir el campiˇ i els llocs classificatoris per a participar al torneig auton˛mic corresponent)
Per a la resta de la classificaciˇ el tercer sistema de desempat serÓ el progressiu.

SISENA ľ El torneig engloba els campionats insulars sub 16, sub 14 (reservat als nats a l┤any 8 i posteriors)i sub 12 (reservat als nats a l┤any 10 i posteriors); hi haurÓ trofeu per als tres primers classificats de cada categoria (els trofeus no s┤acumularan a favor d┤un mateix participant).

L┤ordre de classificaciˇ serÓ decisori per a determinar els representants de Menorca en el campionat auton˛mic escolar, per al qual (tret que hi hagi canvis a nivell de l┤organitzaciˇ auton˛mica) es classificaran els 10 primers sempre que hi hagi (si Ús possible) tres alĚlots (un d┤ells sub 16, un altre sub 14 i l┤altre sub 12) i tres alĚlotes (una d┤elles sub 16, una altra sub-14 i l┤altra sub 12).

Aquest torneig Ús vÓlid per a ELO Fide i Feda.

SETENA - S┤aplicaran les Lleis dels escacs vigents en el moment del comenšament
d┤aquest torneig.
Es recorda expressament la prohibiciˇ d┤˙s de telŔfons m˛bils durant les partides, no es podrÓ fumar en la sala de joc, ni analitzar mentre hagi partides vives.
Es recomana als jugadors estar el major temps possible front el tauler o en zones comunes, s┤ha d┤evitar que els nostres rivals tinguin la sensaciˇ que existeixi la possibilitat que els facin trampes per consultes electr˛niques. En qualsevol cas els jugadors per a sortir de la sala de joc requeriran l┤autoritzaciˇ a l┤Órbitre.

VUITENA - L┤Órbitre principal del torneig serÓ l┤Órbitre auton˛mic Guillem Simˇ
Bordoy. L┤arbitratge serÓ assistit pel programa Swissmanager. Tota reclamaciˇ haurÓ de presentar-se per escrit i com a termini mÓxim fins a una hora una vegada finalitzada la sessiˇ en la qual va tenir lloc el fet objecte de reclamaciˇ. L┤Órbitre resoldrÓ la reclamaciˇ abans del comenšament de la segŘent ronda o de la publicaciˇ dels resultats si la reclamaciˇ es refereix a l┤˙ltima ronda. ┌nicament es constituirÓ ComitŔ de Competiciˇ ľ que anomenarÓ el president de la Federaciˇ Balear d┤Escacs i s┤integrarÓ per tres
Órbitres, si es produeixen apelĚlacions a la decisions arbitrals, que hauran de presentar- se, en tot cas, a les 48 hores de la seva notificaciˇ (publicaciˇ).

NOVENA - La participaciˇ dels jugadors en el Campionat de Menorca sub 16 suposa la total acceptaciˇ del contingut d┤aquestes bases.
Els participants en el torneig (o els seus representants legals) autoritzen la realitzaciˇ de fotografies de l┤esdeveniment i la seva publicaciˇ en blocs, xarxes socials, premsa ... En el sup˛sit que algun jugador no vulgui cedir les seves imatges ha de comunicar-ho per email a la Delegaciˇ Menorquina d┤Escacs (llorenscardona@hotmail.com)

DESENA.- Tots els participants en aquest campionat es comprometen a respectar les mesures preventives "anti COVID-19" acordades por les autoritats sanitÓries i federatives: ˙s de mascareta, rentat freqŘent de mans amb gel hidroalcohˇlic, mantenir la distÓncia entre els taulers i entre les persones, no es podran analitzar les partides a la seu del torneig, quedant els organitzadors alliberats de disposar d┤una sala d┤anÓlisi.

AixÝ mateix, es dĺobligat compliment per tots els jugadors al que disposa:
- en la circular 45 del 2021 de la Federaciˇ Balear quant el compliment del Protocol del requisit del certificat COVID per lĺaplicaciˇ del BOIB nombre 179 de dia 29 de desembre.
- les actualitzacions de la circular anterior o qualsevol altre norma que es pugui establir per la crisis sanitÓria.
Per evitar repeticions innecessÓries a aquestes bases, es pot consultar lĺesmentada circular en la pÓgina web de la Federaciˇ Balear.
Tret que a nivell federatiu suprainsular s┤acordi una altra cosa, les preceptives salutacions a l┤inici i final de la partida es realitzaran movent la mÓ dreta al cor.

ONZENA.- Segons el n˙mero dĺinscrits a les tres categories (sub-10, sub-12 i sub-16) que integren els campionats insulars dĺescacs 2022, aquestes es podran agrupar segons millor convingui procedint a la necessÓria adaptaciˇ de les bases corresponents.

Febrer 2022

Horari federació

Dimarts de 18:30 a 20:00 hores, excepte festius i mesos de juny, juliol i agost.

Podeu contactar per telŔfon al 633880107 o al correu electrònic fbe@fbescacs.org

Col·laboracions

Si disposau d'informació per publicar o desitjau anunciar el vostre torneig a la web, podeu fer-ho enviant un correu electònic a fbe@fbescacs.org

Federació Balear d'Escacs - Pavelló Palma Arena, Av. Urugai s/n - Tel. 971 75 68 81 - fbe@fbescacs.org